Hörmann garázskapuk, kerítések
 

Lakatos munkák, kerítések

Magas minőségű fémmegmunkálás

 • Kovácsoltvas kapuk, kerítések, korlátok igazi időtálló és esztétikus értékei a háznak.
 • Kapuk, kerítések, rácsok, korlátok készítése egyszerű és kovácsoltvas kivitelben,
  horganyzott és porszórt minőségben.
 • Nem csak tartós, hanem dekoratív védelem is évtizedekre.
 • Toló és szárnyas kapuk komplett kivitelezése és automatizálása, távirányítású motorokkal,
  lakossági és ipari igényeknek megfelelően.


  A tűzihorganyzás

  A tűzihorganyzás műveletében az acélt kb. 450 oC hőmérsékletű cinkfürdőbe merítik. Ennek hatására a cink és az acél kölcsönhatásba lép egymással, és az acél felületén vas-cink ötvözet képződik. A vas és cink közötti oldhatatlan kötődés olyan védelmet biztosít, amely alapvetően különbözik minden más eljárástól. A tűzihorganyzott felületek nem csak a szél és időjárás hatásai ellen vannak védve, de kiválóan ellenállnak a mechanikai hatásoknak is, akár évtizedekig is. A tűzihorganyzott acélszerkezetek évtizedeken keresztül ellenállnak a korróziónak, amelynek bizonyítékai az évtizedekkel ezelőtt lehorganyzott szerkezetek ma is hibátlan állapota. Egyszeri nagyobb költség befektetésével néhány éven belül megtérülő felületvédelem minde acélszerkezeten a festékréteggel szemben. Önmagában is rendkívül ellenálló, azonban a tűzhorganyzott felületre speciális festékréteget felhordva duplex védelmet biztosíthatunk acélszerkezeteinknek.. A horganyréteg védi a festékréteget a felhólyagosodástól. A tűzihorganyzás átlagos körülmények között akár 50 évig is védelmet biztosít a korrózió ellen.

  A módszer előnyei

 • hosszú távú felületvédelem,
 • nagy mechanikai terhelhetőség,
 • tökéletes védelem az alkatrész egészén,
  az üregekben és éleken is,
 • katódos felületvédelem,
 • szép felület,
 • jó gazdaságosság,
 • nem igényel karbantartást,
 • jó ökomérleg, környezetkímélő eljárás


  Elektrosztatikus porszórás

  A tűzihorganyzott acélszerkezetek évtizedeken keresztül ellenállnak a korróziónak, amelynek bizonyítékai az évtizedekkel ezelőtt lehorganyzott szerkezetek ma is hibátlan állapota. Az elektrosztatikus porszórás, közismert nevén szinterezés a festés időtálló és környezetbarát alternatívája. A fémek festése nemcsak esztétikai szempontokat szolgál, hanem a korrózióvédelem szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Az elektrosztatikus porszórás, közismert nevén szinterezés egy olyan technológia melynek során a tárgyak felületét egyenletes, vékony, műanyagbevonattal látják el. E módszer legfontosabb előnye, hogy a hagyományos festéssel szemben tizedmilliméterre egyforma vastagságú bevonatot kap a munkadarab.

  Az eljárás lényege, hogy a zsírtalanított fémtárgyakra a finom porrá őrölt, színezett műgyantát (porfestéket) fújnak egy speciális elektrosztatikus porfestő-pisztollyal, mely a hideg fémre rátapad. Ezután a kemencében térhálósodik (beég) a porfesték és ez képezi a műanyag bevonatot. A porszórás a legkorszerűbb környezetbarát felületkezelési eljárás a korrózió védelemben. Alkalmas minden fémfelületre, így a legkeresettebb bevonatnak számit a fémiparban, gépiparban, élelmiszeriparban és egészségügyben. Kiváló korrózióvédelmet nyújt, minőségi esztétikai megjelenéssel és a RAL színárnyalataival. A technológia a RAL színeket tudja fényes, selyem, matt, dombor , effekt hatásokkal is. Továbbiakban elérhetők még: fémhatások, neon színek, króm felületek, antik bevonatok, valamint hőálló és vegyszerálló bevonatok.


 • Csernoviczki Kaputechnika · 2831 Tarján, Tatai út 11. · Telefon/Fax: 06 34 372 981 · Mobil: 06 30 956 4912 · e-mail:szekcionaltkukact-online.hu